Liverpool - Stoke

4-1)

10.04.2016 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 43688 / Dommer: Mark Clattenburg

Skrevet av Marius Rabben

Det ble til slutt en svært behagelig ettermiddag for Liverpool på Anfield, der Stoke ikke nådde opp i kvalitet etter pause. Etter en jevnspilt første omgang brukte Origi, som tok overfor Ojo etter pausen, bare fem minutter på å stange rødtrøyene opp i en tomålsledelse. Foruten noen få forsøk på innlegg var Liverpool totalt overlegne etter sidebyttet, og Origis andre scoring kom etter en dominerende periode med ballen. Den siste halvtimen var nærmest en transportetappe for Klopps mannskap, som også fikk se Lucas tilbake i aksjon da han kom inn for Allen.

90:Slutt!

90:Liverpool kontrer etter corner imot. Lallana finner Clyne, som har med seg blant andre Sturridge foran mål. Backen velger imidlertid å prøve selv, men stoppes.

90: Crouch skyter en drøy meter utenfor krysset på volley.

90:To minutter legges til.

90:Dette er første gang Liverpool har scoret fire hjemmemål i Premier League siden desember 2014.

89:Hjørnesparket tas kort. Liverpool velger å holde på ballen.

88:Lallana skyter via Shawcross og ut til corner.

86:Innbytter Diouf stormer fremover på høyrekanten. Det påfølgende innlegget er upresist.

83:Liverpool har flyttet seg ned noen hakk de siste minuttene, uten at Stoke har klart å utnytte det.

82: Pieters bytter med tidligere Barcelona-junior Muniesa.

81: Shawcross er tydelig frustrert i duell med Origi, som får en dytt og kakk på leggen etter at ballen er satt ut av spill. Stoke-stopperen får gult kort.

80:Spillet fortsetter slik det har vært i en lang periode. Liverpool har ballen, Stoke ligger kompakt – med tre angripere klare til å kontre på topp.

78:Allen tas av til enorm applaus fra Anfield. Lucas returnerer etter skaden han fikk i ligacupfinalen.

74:Liverpool-spillerne jobber hardt for å ikke miste ballen midt på banen. Crouch maner til kamp og kjemper bra, men de røde får etter hvert frispark – og fansen er tydelig fornøyd med innsatsen.

72:Origi sendes på løp på venstresiden, men pasningen fra dypet er akkurat for hard til at spissen når ballen.

71: Bojan bytter med Joselu.

71: Shaqiri får god applaus av Anfield-publikumet når han tas av banen. Inn kommer Diouf.

70:Spillet befinner seg stadig på gjestenes halvdel. Stoke gjør klar to spisser på sidelinja.

67:Sturridge holder seg til låret etter en hard duell, men velger å ikke få behandling, og fortsetter å spille etter noen blikkvekslinger med benken.

66:Bojan stusser gjennom Shaqiri, som prøver lykken på halvspretten fra distanse. Ballen går meteren på utsiden.

65:4–1! Origi får ballen av Moreno på venstresiden, utfordrer Stoke-forsvaret og legger inn med skru. Ballen går rett i mål!

64:De røde dominerer ballbesittelsen for øyeblikket. Samtlige spillere på banen utenom Mignomet befinner seg på Stokes halvdel.

63:Firmino forlater banen til fordel for Lallana. Brassen får stående applaus.

61:Kjempemulighet for Origi når Moreno, som Sturridge spiller fri med et lekkert hælspark, legger inn fra venstre. Ballen kommer brått på Origi foran mål, og headingen går utenfor.

59:Liverpool er direkte når de bryter. Stoke-forsvaret slurver frem en corner til Liverpool.

58:Stoke roer ned tempoet og etablerer et spill.

57:Gode kombinasjoner i Liverpool-laget, og Firmino rykker seg fri og brenner til fra skrått hold. Keeper må slå ut til corner.

57:Liverpool styrer kampbildet akkurat nå.

56:Origi avanserer bra med ballen, før pasningen mot Sturridge stoppes av Stoke-forsvaret.

55:Crouch presser og forstyrrer stadig Liverpool-forsvaret. Spissens forsøk på volleyavslutning i boksen er imidlertid mislykket, og han bommer på ballen.

53:Nok en gang kommer Stoke til mulighet på dødball. Et innlegg slås mot Cameron i boksen, og headingen er god. Mignolet varter imidlertid opp med en glimrende redning, og får stående applaus.

52:Firmino jobber hardt og presser Pieters til å klarere ballen i ham. Ballen får en skummel bue mot Stoke-buret, men uheldigvis for vertene daler ballen ned på feil side av nettaket.

50:3–1! Origi skaller inn Liverpools tredje fra kloss hold etter et nytt innlegg av Milner, som nå står med ni målgivende pasninger denne sesongen. «Divock Origi», synges taktfast det fra The Kop.

49:Origi jobber frem en corner.

49:Sturridge prøver å finne Firmino, men pasningen er for hard.

48:Liverpool får muligheten til å legge inn på frispark. Milner skrur ballen inn, men Stoke får, etter noe klabb og babb, avverget situasjonen.

46:Liverpool setter i gang andre omgang.

46:Ojo blir igjen i garderoben. Origi kommer inn for vertene.

De røde åpnet klart best og tok ledelsen allerede etter åtte minutter, men gjestene fra Britannia spilte seg gradvis inn i kampen og fikk holde mer på ballen. Den store trusselen har så langt vært innlegg, spesielt mot en aktiv Crouch i boksen, og det var etter et presist dødballinnlegg at Bojan utliknet halvveis ut i omgangen. Crouch har også vist at han komfortabelt kan slå Liverpools forsvarere i lufta, men ble avvinket for offside da han kom til sin beste heading. Ojo slet noe i starten for vertene, men viste etter hvert hvorfor han får sjansen fra start som 18-åring. Forarbeidet og innlegget som fant Sturridge på 2–1 fortjener skryt, og etter en jevnspilt omgang er det effektiviteten som skiller lagene på Anfield. God kamp av begge lag så langt.

45:Pause.

45:Ojo og Clyne får to skuddforsøk blokkert i løpet av ti sekunder.

45:Det legges til ett minutt.

44:Stoke holder på ballen, men godt press fra Liverpool-spillerne tvinger dem til å trille den seg imellom på egen halvdel.

41: Imbula tester Mignolet med et skuddforsøk fra omtrent 20 meter. Sisteskansen redder nokså enkelt.

41:Shaqiri velger isteden å skyte fra langt hold. Ballen blåser opp på The Kop, langt over mål.

41:Nytt frispark til Stoke på Liverpools halvdel. Stopperne flyttes igjen frem.

39: Shawcross header like utenfor etter et velplassert frisparkinnlegg av venstrefoten til Shaqiri. Stokes midtstopper fikk, i likhet med Bojan tidligere, avslutte uten press fra de røde. Mignolet er tydelig oppgitt.

38:Shaqiri legger inn mot Crouch. Ballen er imidlertid for høy, og det ender til slutt med Liverpool-kast på motsatt side.

35:Bortelaget slår langt mot Crouch, men Liverpool-forsvaret skjermer ballen helt inn til Mignolet.

32:2–1! Sturridge får en enkel oppgave med å stange inn ledermålet etter eminent forarbeid av Ojo på kanten. 18-åringen, som har flyttet seg over til venstre, slår ballen frekt rundt og forbi Shaqiri, kommer ned til dødlinja og legger presist inn til Sturridge i boksen. Spissen header ballen i nettet fra kloss hold.

31:Crouch kommer igjen til en god mulighet etter innlegg, men nok en gang vinkes han av for offside.

30:Jevnspilt kamp for øyeblikket.

28:Sturridge presenterer seg ordentlig med et beinhardt skudd fra distanse. Ballen går en knapp halvmeter på feil side av stolpen. Flott forsøk av spissen.

27:Igjen viser Stoke styrke på innlegg når Crouch header Afellays innlegg i mål via stolpen, men assistentdommeren har allerede løftet flagget for offside. Der er Liverpool heldige. Reprisen viser for øvrig at det er en korrekt avgjørelse.

26:Stoke-forsvarer Pieters klipper ned Ojo, som prøver å rykke forbi ham på kanten. Klart gult kort.

24:Bortelaget klarerer det påfølgende innlegget uten problemer.

24:De røde prøver å svare fort. Moreno legger inn. Stoke får ballen ut til corner.

22:1–1! Bojan, som får løpe umarkert inn mot femmeteren, stusser inn Shaqiris frisparkinnlegg. Passivt forsvarsspill, og enkel utlikning for gjestene.

21:Crouch viser god teknikk når han trikser ballen over Skrtel, som feller ham i samme bevegelse. Frispark til Stoke på 35 meter.

21:Stoke fører spillet nå.

19:Afellay legger inn mot Crouch. Mignolet får en hånd på ballen og bokser den vekk.

18:Gjestene har de siste minuttene fått mer ballkontakt på Liverpools halvdel, dog uten å skape noe foreløpig.

17:Shaqiri løper på tvers foran boksen, fra høyre mot venstre, og slår etter hvert inn. Mignolet roper høyt og plukker ballen foran Crouch.

16:Sturridge spiller Firmino flott frem, men innlegget fra brassen er upresist.

16:Hjørnesparket er svakt. Liverpool setter i gang en kontring.

16:Stoke får corner. Shawcross blir med frem.

15:Stoke spiller seg fint frem, men Allen kommer flott inn og stjeler ballen fra Afellay.

14:Sturridge viser flotte detaljer med ballen når han holder unna oppasserne sine midt på Stokes halvdel.

13:Liverpool fortsetter slik de holdt på før ledermålet, og Stoke blir ofte løpende imellom. God åpning av vertene.

11:Igjen får Moreno sjansen, denne gang omtrent alene med keeper, men backen vinkes korrekt av for offside. Fremspillet kom fra Toure.

8:Moreno smeller inn 1–0 fra distanse! Milner, som fikk et frispark på venstrekanten, slår ballen kort til Moreno på 25 meters hold. Spanjolen lader venstreslegga og klinker ballen rett i mål! Dette er Morenos første nettkjenning siden desember 2014.

7:Fin vending av Stewart i midtbanesirkelen, før han legges ned og får frispark.

7:Liverpool har hatt ballen mest innledningsvis.

6:Ojo får ballen på vei inn i boksen. 18-åringen kikker opp og slår skrått utover. Pasningen er imidlertid upresis.

5:Milner tar corneren selv, men slår svakt inn. Rett til en Stoke-spiller på første stolpe.

5:Milner vinner Liverpools første hjørnespark for kampen.

3:Gjestene slår langt mot Crouch, som legger ned til Bojan midt på Liverpools halvdel. Ballen spilles til Shaqiri på kanten. Innlegget mot Crouch er bra, men Liverpools forsvar er våkent, og Skrtel klarerer.

3:Unggutten Ojo starter som ventet på høyresiden.

3:Milner slår inn mot Sturridge fra venstre. Stoke-forsvaret header ballen vekk.

2:Tre Stoke-spillere presser ballen fra Stewart, men Bojans skuddforsøk fra langt hold går et stykke utenfor.

1:Stoke tar avspark. Kampen er i gang!

0:Henderson følger kampen med krykker fra tribuneplass.

0:«You'll Never Walk Alone» er gjennomført.

0:Lagene har kommet ut på banen.

0:Nydelige spilleforhold på Merseyside i ettermiddag. Vårvarmt og enkelte solstråler gjennom skyene.

0:Kolo Touré, som starter sin første kamp siden 2. mars, får i dag sin 350. kamp i Premier Leauge, ifølge TV 2.

Åtte kamper gjenstår av ligasesongen for Jürgen Klopps mannskap, som med to runder til gode på topp-fire-lagene ligger tolv poeng bak fjerdeplasserte Manchester City.

Etter 1–1 borte mot Borussia Dortmund i Europaliga-kvartfinalen torsdag kveld er det nå fem kamper siden sist de røde gikk seirende av banen.

Dagens ligakamp mellom Liverpool og europajaktende Stoke på Anfield har avspark klokka 17 norsk tid og vises direkte på TV 2 Sport Premium 2.

Jürgen Klopp har gjort hele sju bytter på laget som startet mot Dortmund. Emre Can er suspendert og Jordan Henderson er skadet.

Dermed kommer Allen og Stewart inn på midtbanen. Sturridge starter på topp, og også Ojo starter kampen for Liverpool.

Liverpools lag: Mignolet, Clyne, Toure, Skrtel, Moreno, Allen, Milner, Stewart, Ojo, Firmino, Sturridge. Res: Ward, Lovren, Coutinho, Lallana, Lucas, Origi, Smith.

• ØNSKER DU SMS-VARSLER FOR MÅL OG RESULTAT? KLIKK HER FOR INFO!

Vurdert av Arve Vassbotten

Mignolet 7Får ingen hjelp av forsvaret på utligningen til Bojan, men kommer opp med en herlig reaksjonsredning når Cameron får stå helt alene i lignende posisjon på frispark i andre omgang.
Clyne 7Mye involvert offensiv i denne kampen, trekker også endel inn i banen. Også sterk defensivt.
Toure 6Spilte sin 350. kamp i Premier League. Grei kamp, og viser ofte at han er plasseringssterk. Følger ikke Bojan på Stokes mål. Sliter sammen med Skrtel å skape trygghet på defensive dødballer og innlegg i den første omgang.
Skrtel 5Slet i endel dueller med Peter Crouch, og er tydelig ute av form etter skaden. Lager også på klønete vis frisparket som ga Stoke utligningen.
Moreno 8Har fått mye kritikk for at han har vært upresis i avgjørende situasjoner denne sesongen. Men mot Stoke kom endelig hans første mål siden desember 2014. Hadde også et godt innlegg mot Origi en halvtime før slutt, som fort kunne fått en bedre skjebne. Også god defensivt, og ble satt på få prøver.
Stewart 6Litt nervøs i de første involveringene i sin første PL-kamp fra start, men det ristet han raskt fra seg. Alt i alt en grei debut for Stewart, men litt variabel innsats fra å være rolig og sikker til mer rusten. Mange pasninger, men litt upresis i noen avgjørende øyeblikk.
Allen 8Sterk kamp av Allen. Ordner opp bakover ved flere viktige anledninger rett utenfor 16-meteren i første omgang. Taklingssikker og med godt overblikk. Velfortjent stående applaus da han gikk av banen.
Milner 8Kraftanstrengelsen mot Dortmund for noen dager siden preger ikke Milner i det hele tatt, Mye involvert og står for to assist, blant annet et perfekt innlegg til Origi i starten av andreomgang. Når arbeidshesten også har presisjon som i dag, viser han virkelig hvor verdifull han kan være.
Ojo 7Hadde litt problemer med Pieters på høyrekanten i starten, men viste etter hvert godt initiativ. Viste så sin magi da han slo tunell på Shaqiri før han serverer Sturridge på pannebrasken på Liverpools andre mål. Det er virkelig en måte å markere seg på i sin første Premier League-start. Måtte dessverre ut ved pause.
Firmino 5Ujevn førsteomgang, og svak i pasningsøyeblikket i et par nøkkelsituasjoner, som da Liverpool kontret med tre mann etter et drøyt kvarter. Vokste seg bedre utover i kampen, og fikk en grei gjennomkjøring etter skaden.
Sturridge 7«Det er ingen grunn til at han ikke skal spille med et smil om munnen», sa Jürgen Klopp før kampen, og det var akkurat det Daniel Sturridge gjorde mot Stoke. Virket veldig interessert i å vise seg fram etter vrakingen mot Dortmund, og så ut til å trives godt i sin fri rolle. Leken, vil være mye involvert og henter ballen ofte dypt i banen, men viser også sin klasse foran mål, som da han headet inn det perfekte innlegget fra Ojo i første omgang.
Leiva 0Spilte ikke lenge nok til å få karakter, men godt å se han tilbake på banen igjen etter skaden.
Lallana 0Spilte for kort til å få karakter, men sparte ikke å kruttet og løp på alle baller han kunne.
Origi Liverpools beste8For et innhopp av belgieren! Brukte bare fem minutter på å score etter at han kom inn til pause, da han headet sikkert inn et innlegg fra Milner. Gjorde alt selv på sin andre scoring, da han utfordret på venstrekanten og skrudde ballen, som nok var ment som et innlegg, inn i kassa. Raskt, sterk og nå scorer han også mål.