N'Doye(25) ()
Moreno(81)
N'Doye(39)

Skrevet av Arve Vassbotten

Liverpool hadde ballen soleklart mest gjennom hele kampen, og etter en heading i nettet av Roberto Firmino etter 59 minutter, og så et strålende forarbeid av brasilianeren til Adam Lallanas scoring etter 70 minutter, hadde Liverpool kampen i sin hule hånd. Trodde alle …

I hvert fall så det slik ut da flere tusen tilskuere reiste seg etter 77 minutter for å protestere mot billettprisene,  og sang «You’ll Never Walk Alone» på vei ut av stadion.

Men så snudde alt på noen minutter!

Sunderland fikk frispark etter 82 minutter, den satte Johnson inne ved stolperota og dermed hadde Sunderland redusert på et skudd Simon Mignolet burde tatt.

Så ett minutt før full tid vendte Defoe seg med Sakho i ryggen og klinket inn 2-2. Liverpool hadde dermed rotet bort seieren på slutten.

90:Slutt på Anfield. Liverpool har rotet bort seieren.

90:Ibe skyter like utenfor ett minutt på overtid .

90:Legges til fire minutter.

89: Defoe setter inn utligningen for Sunderland. Vender opp med Sakho i ryggen og banker ballen forbi Mignolet.

86:Jordan Henderson bytter med Lucas Leiva. Dermed får vi ikke se Daniel Struddige på banen i dag. Men nå er det viktigste å sikre seieren.

83:Fra Anfield meldes det om at det er flere tusen fans som har forlatt stadion.

82: Johnson skyter i mål helt inne ved stolperota på frisparket. Er dette nok en ball Mignolet skulle tatt da?

81:Alberto Moreno får gult kort. Godt forsvarsspill først når han header unna et innlegg, men er uheldig i neste duell.

80:Lallana med skudd i nettveggen.

79:Can utfordrer på kanten, blir stoppet.

78:Nå begynner mange LIverpool-supportere å forlate Anfield mens de synger i protest mot billettprisene.

77:Clyne kommer til avslutning, keeper klarer.

75: Jones bytter med Yedlin.

75:Lallana spilles fri av Milner, får ikke noe ut av situasjonen.

72:Defoe avblåses for offside.

70:Adam Lallana scorer etter at Roberto Firmino gjør alt forarbeidet. Firmino snapper en ball fra Jones og alene med keeper legger han skrått ut til Lallana som er kald og rolig og setter ballen i det åpne nettet.

67: Van Aanholt med god mulighet for Sunderland når han kommer alene igjennom. Skuddet går utenfor.

67: Kirchhoff bytter med Johnson.

65:Henderson skyter like utenfor fra langt hold. Godt forsøk fra kapteinen.

64:Adam Lallana kommer til avslutning etter et flott angrep av Liverpool der ballen ble rullet opp av Firmino og Henderson. Fin beinparade av Mannone. Ibe får returen og da redder keeperen med hånda.

62:Jordon Ibe skyter via et Sunderland-hode og over etter en kort cornervariant. Ny stor mulighet for Liverpool.

59:Der satt den. Roberto Firmino header inn 1-0 etter et perfekt innlegg fra James Milner på venstrekanten.

57:Mignolet kan sette tidlig i gang med mange Sunderland-spillere i angrep, men kaster ballen rett i beina til en Sunderland-spiller.

56:Sunderland får sin første corner i kampen. Khazri slår det rett i Ibe, men får nytt forsøk. Milner header da unna.

54:Firmino med vakker tunnell før han skyter like utenfor igjen. Nærmer seg målet Firmino nå.

53:Khazir dytter Clyne og Liverpool får frispark ved midten.

51:Moreno med en farlig pasning inn foran mål, etter at han ble spilt fri av Lallana, Lallana fanger igjen opp ballen nede ved linja. Heller ikke denne gangen får Liverpool utnyttet muligheten.

51:Ibe med et farlig raid inn i feltet. Avslutningen står dessverre ikke i samme klasse, og det blir blokkert.

49:Rolig start også på den andre omgangen på Anfield med småspill, der Liverpool stort sett har ballen.

45:Andre omgang i gang.

Liverpool hadde ballen soleklart mest i den første omgangen, men det varlikevel  et gjesp av en omgang med lite sjanser.

Liverpool kunne likevel tatt ledelsen ved både Alberto Moreno og James Milner, som begge kom alene med keeper. Moreno hadde også en sjanse på heading like før pause, som også gikk over mål.

Igjen ble Liverpool hardt rammet av skader. Dejan Lovren måtte ut allerede etter 12 minutter, og Kolo Toure kom inn. På overtid i førsteomgang måtte også Joe Allen ut, Jordon Ibe kom inn.

Liverpool hadde nesten 82 prosent av ballinnehavet i første omgang.

45:Pause

45:Milner med corner for Liverpool. Sunderland klarerer igjen.

45:Fire minutter på overtid legger Firmino inn foran mål van Anholt sklir ballen til corner.

45:Sunderland med frispark i god posisjon tre minutter på overtid i første omgang, men elendig avsluttet.

45:Joe Allen bytter med Jordon Ibe. Joe Allen er også skadet.

45:Alberto Moreno header med bakhodet på et innlegg fra Lallana, ballen spretter rett før den når Moreno. Ballen går like over.

44:Firmino kommer til en god avslutning fra ca 17 meter, men skuddet går like over.

43:Liverpool får corner. Milner slår inn, Sunderland header unna.

41:Lallana avblåses for offside.

39: N'Doye får gult kort.

39:Mamadou Sakho ligger nede etter en duell med N'Doye, der han fikk en albue i ansiktet.

38:Firmino kommer til avslutning, det første blokkeres men han får tilbake ballen og skyter på keeper og til hjørnespark.

35:Milner med en smart stikkball mot Allen, men den blir litt for lang.

33:Lallana med et veldig dårlig mottak, og gir bort ballen like utenfor 16-meteren.

30:James Milner misbruker en veldig stor sjanse etter framspill av Firmino. Alene med keeper prøver han heller å legg inn til Lallana foran mål. Like etter avslutter Firmino over for langt hold.

29:Toure starter et lovende Sunderland-angrep.

28:Daniel Sturridge er nå i oppvarming på Anfield.

27:N'Doye prøver å finne Defoe, men Sakho header unna.

26:James Milner med frispark fra høyre inn i feltet. Sunderland klarerer etter litt klabb og babb.

25: Watmore hinker av banen og bytter med N'Doye.

22: Watmore blir liggende etter en duell med Moreno, der han ser ut til å lande feil.

21:Firmino spiller en god pasning til Henderson på ca 18 meter. Kapteinen kommer seg ikke til avslutning.

20:Alberto Moreno med kampens største mulighet for Liverpool. Lallana legger ballen til Moreno som avslutter fra kort hold. Som så ofte før denne sesongen vil det seg ikke for Moreno og Mannone redder med beina. Liverpool får corner.

19:Milner legger inn fra høyre, Kone header unna.

18:Denne gangen lykkes Milner bedre, god pasning inn til Clyne inne i boksen. Han får imidlertid ikke utnyttet den så godt, men Liverpool holder på ballen.

17:Moreno med et hardt innlegg inn i feltet, men ingen av de tre røde inne i 16-meteren når ballen.

16:Femten minutter er passert uten et eneste skudd mot mål fra Liverpool. Sunderland har hatt en avslutning, men den gikk utenfor. Veldig treg start på kampen. Liverpool med 79,5 prosent av ballinnehavet,men sliter med å skape noe mot et dyptliggende forsvar.

15:Milner med en håpløs stikker som går over mållinja.

15:Gode tendenser til veggspill mellom Ibe og Lallana. Sunderland får dessverre snappet ballen.

12:Dejan Lovren bytter med Kolo Toure. Ser ut som Lovren har fått seg nok en skade.

10:Allen med en nydelig løpeball til Clyne, som legger inn på direkte. Sunderland får klarert.

10:Dejan Lovren med en god inngripen mot Defoe, og bryter en god mulighet for Sunderland til å skape noe.

8: Van Aanholt med kampens første mulighet. Setter fart inn på Liverpools banehalvdel, men avslutningen fra utenfor 16-meteren går utenfor.

6:Lallana får frispark på egen banehalvdel.

4:Can sterk i duell med Watmore, og får frispark på egen banehalvdel.

3:Meget rolig start oå kampen. Milner med en ball mot Moreno på venstresiden, men den går over linja.

1:Firmino og Lallana tar avspark på Anfield.

0:Det blir flagget med svarte flagg på The Kop i dag i forbindelse med billettaksjonen. De eneste flaggene som vil brukes ellers er flaggene til minne om Anne Williams og Owen McVeigh.

0:Sakho spiller i dag sin 50. ligakamp for Liverpool.

0:Med Jürgen Klopp borte fra dagens kamp på grunn av det som kan være blindtarmbetennelse, skal det være førstelagstrener Pepijn Lijnders som vil snakke med media etter kampen i dag.

Det er to formsvake lag som jakter tre etterlengtede poeng på Anfield klokka 16. Dette blir en spesiell kamp på flere måter.

Et par timer før kampstart ble det kjent at Jürgen Klopp har fått en mulig blindtarmbetennelse, og derfor ikke kan lede laget i kampen.

Dermed vil Zelkjo Buvac, Peter Krawietz, Pepijn Lijnders og John Achterberg lede laget gjennom kampen.

I tillegg til dette er det varslet at det etter 77 minutters spill vil bli en aksjon på Anfield der en rekke supportere vil forlate stadion i protest mot billettprisene fra neste sesong.

Daniel Sturridge gjør et etterlengtet comeback på Liverpools benk, mens Joe Allen starter kampen.

LIverpools lag: Mignolet, Clyne, Lovren, Sakho, Moreno, Can, Henderson, Allen, Milner, Lallana, Firmino.

Res: Ward, Toure, Benteke, Sturridge, Lucas, Ibe, Flanagan.

Sunderlands lag: Mannone, Jones, van Aanholt, O’Shea, Kone, Kirchhoff, Cattermole, M’Vila, Khazri, Watmore Defoe.

Res: Pickford, Brown, Rodwell, N’Doye, Johnson, Toivonen, Yedlin.

Før kampen: Liverpool-Sunderland

Vurdert av Torbjørn Flatin

Mignolet 4Hadde lenge så godt som ingenting å gjøre, men «bemerket» seg med et håpløst utkast og et par litt sleivete utspill. Før han lot 1-2 gå under seg ved første stolpe fra frispark og som gjorde at Sunderland kom inn i kampen.
Clyne 6Noen bra initiativ framover, men lot også Van Aanholt komme farlig fram på sin side et par ganger. Nok en jevnt bra kamp av høyrebacken.
Lovren 0Måtte nok en gang ut med skade, som kan ha kostet Liverpool både på kort og lengre sikt.
Sakho 4Hadde stort sett kontroll så lenge Sunderland konsentrerte seg om forsvar, om han ikke akkurat oste av trygghet. Lar svære Defoe (ironi) valse rundt meg seg inne i feltet og stjele et poeng, og det er bare ikke bra nok.
Moreno 7Tar til tider noen rare valg, men var likevel frisk i dag. Kom til to store sjanser, som han nok burde ha utnyttet bedre, men han var nå der og hadde også et par-tre gode innlegg.
Allen 7Endelig en midtbanespiller som viste antydning til form, med god teknikk og noen fine fremspill. Ble dessverre skadet like før pause.
Henderson 5En annen som ikke virker å være i form, og hadde en svak 1.omgang. Spilte seg litt opp etter pause.
Milner 6Virker uinspirert, men gjør likevel en disiplinert og ærlig jobb. Løftet seg noe i 2.omgang da han begynte å slå noen bra innlegg fra venstre, inkludert assist til 1-0.
Can 5Har noen kraftfulle forseringer fra sitt utgangspunkt som anker, men virker samtidig litt grinete og ute av form.
Lallana 6Fortsatt flyr han mye rundt som bevegelig og aktiv sommerfugl, men stikker også som en. Fikk registrert en scoring i dag, og selv om han knapt kunne bomme på den skal han ha for at han var der.
Firmino Liverpools beste8Brassen ga hele tiden inntrykk av at han kunne bli den spilleren som greide å låse opp forsvarsdøra til Sunderland, og slik ble det med en fin heading og et ypperlig fremspill til 2-0. Liverpools beste i dag.
Leiva 0Fikk noen minutter på slutten hvor han skulle hjelpe til med å sikre seieren, uten at vi kan klandre ham for at det var nettopp det Liverpool ikke greide.
Ibe 6Kom inn for en skadet Joe Allen rett før pause og bidro til at det ble noe mer tempo over Liverpool i 2.omgang. Et par bra initiativ og skuddforsøk.
Toure 5Leser spillet fint noen ganger, men blander det med slurvete avleveringer. Er alt for passiv i forkant av at Sunderland utligner.