Liverpool - Villarreal

3-0)

05.05.2016 /Europa League /Anfield / Tilskuere: 43074 / Dommer: Viktor Kassai (Ungarn)

Skrevet av Marius Rabben

Sjelden har Anfield vartet opp med bedre stemning, og Liverpool takket for støtten med å banke Villarreal og sikre billett til Europaliga-finalen mot Sevilla i Basel 18. mai. Etter at en god omgang før pause ikke bydde på de fleste sjansene, kom de på løpende bånd i 2. omgang. Og etter timen spilt doblet Daniel Sturridge ledelsen. Villarreal forsøkte å endre kampbildet, men kom ikke nærmere mål enn en heading over. Ni minutter før full tid satte Adam Lallana spikeren i kista fra kloss hold. De røde var nærmere nummer fire enn spanjolene var redusering i sluttminuttene.

90:Slutt!

90: Suarez får gult kort for en takling på Moreno.

90:Lallana skyter i nettveggen etter en typisk Cruyff-finte.

90:Sturridge, med et smil om munnen når han omfavnes av Klopp, bytter med Lucas på overtid.

90:Allen rykker inn fra venstre og skyter lavt på keeper.

90:Det legges til tre minutter.

89:Firmino får stående applaus når han byttes ut. Benteke kommer inn i sluttminuttene.

87:Sturridge lurer offsidefella, men stoppes av keeper Areola når han prøver å tre ballen ned i lengste hjørne. Allen setter returen utenfor.

86:Emre Can tester skuddfoten fra langt hold. Rett på keeper.

82:Coutinho byttes ut til fordel for Allen.

81:3–0! Lallana scorer fra kloss hold, og nå må Villarreal ha to mål for å nå finalen! Firmino får ballen på kanten, finter seg forbi backen og slår skrått ut til Sturridge. Et sleivtreff gjør at Lallana får ballen inne i femmeteren, og han flikker ballen over streken.

81: Mario Gaspar får gult kort.

80:Sturridge prøver seg igjen. Han rykker fra forsvarerne i boksen, men skyter over fra skrått hold.

79:Sturridge skyter himmelhøyt over mål fra distanse.

77:Villarreal-spiller Suárez går ned etter en liten dytt av Moreno, og bortelaget roper på straffe. Dommeren vinker spillet videre.

77:Gjestene flytter flere spillere frem.

76:«Jürgen Klopp, na na na na na» runger utover Anfield.

74:Etter å ha vært nest sist på ballen ved to scoringer, prøver Firmino selv. Han drar til fra 16 meter, og keeper må bokse ballen vekk.

73: J. Dos Santos bytter med Bonera.

73:Coutinho tar frisparket, men skyter rett i muren.

71: Victor Ruiz blir utvist etter to gule kort! Forsvareren stempler Lallana på 17-18 meters hold.

68: Soldado bytter med Adrian Lopez, som ble matchvinner i den første kampen.

65:Liverpool kontrer. Firmino rundlurer først Soldado med brasiliansk magi, før Moreno etter hvert skyter utenfor fra 17 meter.

63:2–0! Daniel Sturridge dobler ledelsen alene med keeper. Roberto Firmino får ballen på 16-meteren, og på strålende vis finner han Sturridge med en frekk pasning sentralt. Spissen er plutselig helt alene med keeper, og avslutningen går via stolpen og i mål!

62:Sturridge header ned til Lallana, som slår ballen tilbake. Spissen utfordrer, rykker mot høyre og skyter med høyre. Keeper bokser ballen ut.

61:Herlig spill av Milner til Lallana, men han stoppes i boksen.

59:Kampens første bytte. Pina går ut, Trigueros kommer inn for gjestene.

56:Villarreal får et billig frispark på de rødes halvdel. Innlegget er godt slått, og i boksen får Soldado hodet på ballen. Avslutningen går imidlertid utenfor.

53:Moreno skyter et stykke utenfor fra langt hold etter å ha fått ballen i returrommet.

52:Sturridge gjenvinner ballen ute ved sidelinja, spiller til Lallana, og får kula tilbake. Fra distanse klemmer spissen til, men skuddet er svakt. Keeper redder enkelt.

50:Firmino finner Milner med en god pasning. Kapteinen kommer seg fint forbi første oppasser, før avslutningen fra 16 meter går lavt på keeper.

48:En kort cornervariant ender med at Coutinho får ballen nede ved dødlinja i boksen. Han finter bort en spiller og skyter hardt på keeper.

48:Coutinho avanserer og slipper ballen til Sturridge i boksen. Han vinner en corner.

46:Umiddelbart sendes Bakambu igjennom, men Lovren takler strålende og forhindrer et tidlig baklengsmål.

46:Villarreal setter i gang 2. omgang. Hjemmelaget angriper mot Anfield Road End.

For en stemning! Liverpool leder fortjent etter 45 intenste minutter, der Villarreal-kaptein Bruno Soriano sitt uheldige selvmål er kampens foreløpige eneste scoring. De røde har presset høyt og spiller med et vanvittig energinivå, mens Villarreal-spillerne, som var tydelig preget i åpningsminuttene, har fremstått frustrerte etter noen dommeravgjørelser imot. Fansen jubler for hver eneste takling, og bortsett fra et par skremmeskudd tidlig og Bakambus forsøk på tampen, har Liverpool styrt kampen så langt.

45:Pause!

45:Plutselig får spissen Bakambu en god sjanse på tampen, etter en god pasning av Soldado, men avslutningen er svak og går rett på Mignolet.

43:Liverpool-spillerne flokker seg rundt boksen til gjestene, men er upresise med den siste pasningen eller innlegget.

40: Soldado sparker frustrert ned Coutinho, og får et klokkeklart gult kort.

40:Mer ballkontakt for Villarreal nå. Liverpool slipper foreløpig ikke til sjanser.

38:Milner tar hjørnesparket selv. Ballen går helt inn til keeper.

37:Milner klinker til fra drøyt 20 meter. Skuddet har god retning, men går via en spiller. Corner.

36:Lett munnhuggeri mellom Klopp og Marcelino på sidelinja. Sistnevnte får kjeft for å gå langt inn i den tekniske sonen til Liverpools manager.

35:Clyne får gult kort etter en takling på Soldado.

34:Mange intense dueller på kort tid nå. Villarreal-spillerne er frustrerte på dommeren, og Liverpool presser og jager ballen imponerende bra.

31:Milner slår en ny bra corner. Lovren kommer høyest i boksen, men headingen går på keeper.

30: Victor Ruiz får gult kort for protester. Hele Villarreal-laget kjefter på dommeren for en situasjon de mente var frispark.

30:Firmino er god og aggressiv når han gjenvinner ballen på kanten. Innlegget er for høyt.

28:Etter å ha fått igjen pusten, er Moreno tilbake på beina og i spill.

27:Moreno blir liggende etter en vondt landing.

24:Et godt slått hjørnespark av Milner gir Can en god mulighet ved bakre stolpe, men en Villarreal-forsvarer får så vidt ballen vekk foran tyskeren.

24:Milner har løpt av seg smertene og spiller videre uten problemer.

24:Vertene dominerer fullstendig for øyeblikket. De ruller flott opp, og Firmino legger inn fra høyre. Innlegget er litt for hardt til at noen røde i boksen får ballen.

21:Milner går i bakken uten å få frispark. Kapteinen halter tydelig i etterkant, men fortsetter å spille.

20:Clyne legger inn, og Firmino stusser ballen videre. Han snur seg rundt og ser skuffet at Sturridge ikke er godt nok plassert.

16:Coutinho slår et innlegg som blir for langt og går ut.

13:Kjempemulighet for Lallana etter en strålende takling av Lovren som hindrer Villarreal en kontring. Milner skrur ballen ypperlig inn i boksen, men avslutningen til Lallana på direkten går like utenfor.

12:Liverpool styrer spillet. Villarreal forsvarer seg med samtlige utenom to.

11:Firmino jager en ball inn i Villarreal-boksen. En liten dytt kaster en forsvarer inn i målvakten, som følgelig får frispark.

9:Gjestene prøver å roe ned tempoet, men sliter med å spille seg ut av egen halvdel grunnet et svært høyt Liverpool-press. Fansen er i hundre, og har vært det siden lenge før avspark.

7:1–0! Bruno Soriano scorer selvmål fra kloss hold etter innlegg fra Roberto Firmino på venstresiden. Godt arbeid av Can i forkant, som avanserer med ballen og slår ut til høyre. Det påfølgende innlegget av Clyne går gjennom hele feltet, til Firmino som sender den tilbake på halvspretten. Sturridge bommer på ballen i forsøket på å takle den i mål, men Bruno, som står like bak, er uheldig og får den i seg.

5:Mignolet må ut i full strekk når Mario får skyte i boksen etter godt spill av gjestene. Soldado legger ballen ned til backen, men skuddet reddes.

4:Hjemmelaget holder på ballen omtrent midt på banen.

3:Sturridge, ute til høyre, legger inn. Areola plukker ballen enkelt.

2:Vanvittig stemning på Anfield i åpningsminuttene.

2:Villarreal-keeperen slurver litt på et innlegg. Lallana jager uten å nå ballen.

2:Sturridge prøver seg med et veggspill, men pasningen går rett i en Villarreal-forsvarer.

1:Vertene holder på ballen i et snaut halvminutt, før Clyne mister den ut til gult kast på midtbanen.

1:De røde tar avspark, og kampen er i gang!

0:Liverpool angriper mot The Kop i 1. omgang.

0:Spillerne kommer ut på banen til stående applaus og elektrisk stemning.

0:You'll Never Walk Alone runger utover Anfield med «The Greatest Football Family» som en hyllest til de 96 på tribunene.

Liverpool tar imot spanske Villarreal i returkampen i Europaliga-semifinalen klokka 21.05 norsk tid. Gjestene har med seg 1–0 fra oppgjøret i Spania forrige uke, og utgangspunktet til Jürgen Klopps mannskap betyr følgelig at de må score i kveld.

Vinner Liverpool 1–0, blir det ekstraomganger og eventuelt en straffekonkurranse. Ved alle andre ettmålsseire til Liverpool – for eksempel 2–1 eller 3–2 – går Villarreal videre på bortemålsregelen. Scorer de gulkledde i kveld, må Liverpool dermed ha tre mål.

Liverpools lag: Mignolet, Clyne, Touré, Lovren, Moreno, Can, Milner, Lallana, Firmino, Coutinho, Sturridge. Benk: Ward, Benteke, Lucas, Allen, Skrtel, Ibe, Smith.

Anfield-publikumet skal markere støtten de pårørende har fått av supporterne i kampen for rettferdighet gjennom 27 år etter Hillsborough-tragedien. «The Greatest Football Familiy» er teksten som skal vises på langsiden Centenary Stand og The Kop, mens «96» pryder Anfield Road End.

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 7Måtte strekke seg etter et skudd i første omgang og bokset en corner ut i andre. Ellers ikke det helt store å gjøre for keeperen som spiller bak formsterke midtstoppere for tiden.
Clyne 8Veldig villig til å gå framover. Alltid spillbar, alltid fokusert. Flink til å utfordre. Avslutter ofte raidene med gode innlegg. Fikk gult kort for en takling av Soldado.
Toure 7Borte er nølingen og usikkerheten. Kolo spiller mer stødig enn noen gang i rødt. Mye kontakt med angriperen Bakambu. Alle duellene endte med ivoryansk seier.
Lovren 8Kroaten er stødigheten selv der bak. Fantastisk til å sette inn taklingene i rette hundredel. Flink til å plassere seg. Spiller med stor selvtillit for tiden.
Moreno 7Fikk seg en smell i skulderen og halebeinet i første, men kunne heldigvis fortsette. Offensiv og god. Kan med fordel utfordre mer. Heldig som slapp straffespark på en dytt på Suarez. Prøvde også skuddfoten, uten å være i nærheten av nettkjenning.
Can 8Godt å ha tyskeren tilbake. Spilte stort i første omgang og nesten like stort i andre. God til å hente ball og starte angrepene. God i duellspillet. Fantastisk overblikk. God til å dekke rom.
Milner 8Kapteinen var god i dag. La glimrende cornere med litt mer kraft enn han pleier. Løpsvillig. God å ha James sin rutine på midten i dag.
Lallana 7Sto ikke i ro et eneste sekund i dag. Løpsvillig og meget god til å true bakrom. Fikk også en scoring da han vippet ballen forbi keeper. Kunne fått en til mot slutten.
Coutinho 7Ballen er som limt til foten. Litt borte i perioder, men så glimrer den lille magikeren igjen. Uvant god i duellspillet i dag.
Firmino Liverpools beste9Tre assist bak Brunos selvmål, Sturridge sitt mål og Lallana sitt mål. Kunne også fått mål selv. Har et fantastisk rikholdig register av finter. Er ikke truet som Liverpools bestemann i dag. Fikk fortjent høy applaus da han gikk av banen minuttet før ordinær tid.
Sturridge 8Virkelig på hugget i dag. Spillesugen. Bevegelig. Presset Bruno til å score selvmål og fikk også et mål selv. God kamp av en spiller som er lei av å sitte på benken. Fikk også han fortjent applaus da han gikk av. Hadde en kjempesjanse før han gikk av.
Benteke 0Fikk noen få overtidsminutter og hadde et bra gjennombrudd som ble stoppet.
Allen 0Byttet inn for Coutinho sju minutter før slutt for å få løpskraft på midten da de røde skulle sikre seier og avansement.