Noble(39)
Coutinho(52)
Noble(78)

Skrevet av Tor Sandø

En helsvart dag for de røde på Anfield. Laget kom tidlig bakpå og etter et mildt sagt svakt forsvarsspill, kunne Lanzini gi Hammers ledelsen foran et sjokkskadet The Kop. Liverpool forsøkte å slå tilbake og Firmino hadde et bra skudd i stanga. Men det var Hammers som fikk nettkjenningen igjen, da Lovren tullet bort ballen og etterhvert kunne Noble doble ledelsen for bortelaget. Liverpool gikk hardt ut og jobbet knallhardt for redusering, men istedet ble de redusert til ti mann da Coutinho fikk sitt andre gule og beordret til en tidlig dusj. De røde hadde noen brukbare muligheter, men dette var bare ettermiddagen det ikke skulle lykkes for Rodgers` menn. West Ham fikk Noble utvist, men dette maktet ikke hjemmelaget å utnytte. Det ble lagt til sju minutter, men når Sakho nettet etter to av dem, så var det hele avgjort. Kampen gir Brendan Rodgers mye å jobbe med, både når det gjelder sjanseskaping og ikke minst et alt for vaklevorent forsvar.

90:Overtiden og kampen er over. En helmørk ettermiddag for Liverpool.

90:Hammers har kontrollen her nå.

90:Benteke forsøker atter en gang å komme seg løs. Han får headet, men den er både for løs og ikke på mål.

90:0-3! Sakho dreper kampen da han scorer etter innlegg fra Kouyate.

90:Clyne får gult kort.

90:Det er lagt til sju minutter.

89:Sakho har et skudd i stolpen, men det er blåst.

88:Payet bytter med Jarvis.

87:Payet er skadet. På beina igjen etter litt behandling.

86:Ings får gult kort etter tøff takling av Payet.

84:Noen Liverpool-fans forlater Anfield.

83:Milner tar corner. Benteke header innlegget til Lovren som skyter ballen høyt over.

82:Liverpool kjemper som løver. Ibe og Milner kombinerer fint. Corner.

81:Lanzini får et gult kort med seg ut av banen.

81:Oxford bytter med Lanzini.

79:Vi spiller ti mot ti på Anfield.

78:Gomez bytter med Ibe.

78:Noble får direkte rødt kort etter en tøff takling av Ings. Det sjette røde kortet til West Ham denne sesongen. Hadde gult fra før, men Friend tar opp det røde direkte.

77:Corneren går etterhvert til Lanzini som skyter via Clyne til ny corner.

76:Cresswell skyter fra skrått hold. Mignolet slår til corner.

74:Milner tar frispark. Benteke får headet, men blir avblåst.

74:Cresswell tar Milner. Frispark fra godt hold.

73:Lucas forsøker å finne Benteke, men midtstopperne har bra kontroll på den store spissen.

73:Ings presser Reid til å skyte ballen over sidelinjen.

72:Milner forsøker å komme igjennom, men stoppes.

71:Kouyate skyter fra 18 meter. Enkelt for Mignolet.

70:Lucas Leiva får gult kort etter å ha taklet Noble.

69:Liverpool-fansen forsøker å oppildne et lag som sliter med at de er en spiller i manko.

69:Payet tar frispark.

68:Lovren tar Kouyate ute på venstresiden. Frispark.

67:Spiller mye langt på Benteke Liverpool.

67:West Ham på sjelden visitt offensivt. Skrtel avklarer innlegget.

64:Milner skyter fra 16 meter. Like utenfor. Liverpool mer giftige nå. Ings er nesten på den med styring.

61:Firmino bytter med Ings.

61:Sakho er skadet.

60:Sakho får Mignolets kne i magen.

59:Liverpool-spillerne jobber knallhardt nå. Clyne legger inn mot Benteke. Belgieren når den ikke.

57:Koker på Anfield. Friend tar en prat med kaptein Milner.

56:Tomkins tar Moreno, men West Ham får frispark.

55:Lovren skyter fra langt hold i hjørnet. randolph har kontroll.

54:Fortsatt Liverpool som styrer spillet her.

53:West Ham spiller da mot ti mann.

52:Coutinho blir utvist etter to gule kort. Litt billig. Brassen går inn i en duell, men treffer West Ham-spilleren.

50:Presser på for en redusering de røde nå. West Ham med mange mann bak.

49:Gjennomspill av Payet. Glimrende takling av Moreno.

47:Fram og tilbake i starten av andre omgang.

46:Can bytter med Moreno.

46:West Ham har tatt avspark.

12:Moreno t

Liverpool har hatt ballen klart best, men blir hardt straffet for to store blundere der bak. Kalddusjen kom tidlig, der passivt spill der bak ble utnyttet av Lanzini. Firmino hadde en kjempesjanse, men de røde hadde ikke samme flaksen og skuddet gikk i stolpen. 2-0-målet var rene komikveld, der Lovren og Lanzini kjempet om ballen og tok med seg assistentdommeren. Lovren hadde kontroll, men en dårlig berøring gjorde at Lanzini fikk takk i den og kunne legge inn. Heller ikke denne gangen greier ikke forsvaret å rydde unna og Noble kunne temmelig uforstyrret score. Lovren har igjen vært svak og før få bli igjen i garderoben. Urovekkende få sjanser Liverpool skaper, dog mot et ultradefensivt forsvar. Hjemmelaget må mange hakk opp for å få poeng her.

45:Fire minutter går og lagene går i pausen.

45:Coutinho får gult kort for at han ikke fikk frispark.

45:Milner tar corner, kort til Coutinho som mister ballen.

45:Liverpool presser mot West Hams buss. Liverpool får en corner med et drøyt halvminutt igjen av overtiden.

45:Halvparten av overtiden er gått og Liverpool presser på for en redusering før hvilen.

45:Farlig spill, sier Bilic. Nei, sier Friend.

45:Glimrende takling fra Skrtel mot Kouyate.

45:Gode kombinasjoner fra Liverpool, men Can har en forferdelig ballmiss.

45:Det er lagt til fire minutter.

45:71-29 i ballbesittelse for de røde i denne omgangen. Sier sitt.

44:Payet tar corner. Lucas header ut.

44:For lite bestemt der bak, Liverpool.

44:Lovren hinker. Kjenner taklingen fra Kouyate isted.

43:Coutinho blir tatt, men Friend lar fløyta være. Uforståelig.

43:Milner sleiver en pasning til Clyne. Går ikke for skinner for hjemmelaget, akkurat.

42:Firmino spiller gjennom Clyne. Men ballen er for lang.

41:Går litt forsakte når Liverpool vinner ballen.

41:Lovren får frispark etter å ha blitt dyttet av Kouyate. Holdt på å rote det til igjen, kroaten.

40:Duell mellom Firmino og Noble. Sistnevnte får frispark.

39:Coutinho fyrer av, men møter en mur av West Ham-spillere. Ballen går til Can som mister ballen.

39:Milner jobber bra og vinner ballen på Hammers` halvdel.

39:Noble kommer seg på beina og får et fortjent gult kort.

38:Noble er skadet etter duell med Can.

37:Gomez har begynt kampen nøælende. Igjen mister han ballen enkelt.

36:Noble skyter. Liverpool sliter med klareringene. Igjen får Noble avsluttet. Over denne gang.

36:Skrtel klatrer på Sakho og bortelaget får frisparket.

35:Har flere ballsikre spillere West Ham.

35:Liverpool har tre ganger så mange pasninger så langt. Hjelper lite.

34:Liverpool gjør alt for å slå tilbake. Men de sliter mot hardt arbeidende West Ham-spillere. Gomez-innlegg sleives utenfor.

33:Bilic er aktiv på sidelinjen og gir instruksjoner til Lanzini.

33:Kouyate er skadet. Ser ikke ut som han kan fortsette. Tar seg til skulderen.

30:Det går fra vondt til verre for de røde.

29:0-2! Noble scoreretter innlegg fra Sakho. Rar situasjon, der Lovren vinner ballen ved dødlinjen. Et dårlig touch gjør at han mister ballen til Lanzini som legger inn. Ballen havner etterhvert til Noble som kontrollert legger ballen i mål fra 15 meter.

28:Obiang tar frispark. Svakt slått. Ballen går inn til Mignolet.

27:Sakho er skadet og må ha behandling.

27:Noble går ned i kamp med Firmino. Frispark.

26:West Ham bruker lang tid på innkast og dødballer.

26:Cresswell skyter over. West Ham får komme igjennom. Cresswell presses, men får skutt fra 16-meteren.

25:Milner tar corner. Benteke blir holdt, mens Hammers klarerer.

25:Bra jobb av Firmino som kjemper til seg ballen. Han legger til Gomez. Innlegget går til corner.

24:Lang ball fra Obiang til Lanzini. Målscoreren rekker den ikke.

23:Lang ball fra Mignolet mot Benteke. Men den sist ankomne belgieren er i offside.

22:Liverpool har ballen mest. Lucas og de andre på midtbanen forsøker å tre gjennom til Benteke. Men det er ikke lett.

21:Bølger litt fram og tilbake spillet nå.

17:Lanzini skyter utenfor.

15:Payet tar corner. Hammers-spilleren er litt hardhendt. Liverpool får frispark.

14:Payet tar corner. Kort. Innlegget header Skrtel over.

13:Payet tar frispark på bakerste stolpe. Corner.

13:Milner tar Payet. Frispark fra høyrekanten til West Ham.

12:Kouyate prøver å tre igjennom til Sakho. Men ballen er litt for lang. Ser ut til å gå litt for fort for Liverpool-forsvaret.

12:Lucas legger ballen bak forsvaret til West Ham, men ingen røde er der til å ta i mot.

11:Can går i bakken etter at Lanzini er alt for sen. Liverpool får frispark.

11:Er nok en litt aktiv hånd på Hammers-forsvareren, men han faller lett.

10:Benteke faller litt utenfor femmeteren til West Ham. Er nok en dytt, men hadde kanskje vært billig med straffe der.

9:Firmino skyter i stolpen. Randolph er etter den, men har ikke kontroll. Bra skudd.

8:Stille på Anfield, lettere sjokkskadet etter den tidlige ledelsen fra London-laget.

7:Coutinho får det første skuddet mot mål for liverpool. Ballen går 20 meter utenfor.

5:Liverpool forsøker å kvittere, men sliter med å bryte gjennom muren av West Ham-spillere foran egen 16-meter.

3:0-1! Lanzini scorer etter innlegg fra Cresswell. Skrtel får headet ut, men ingen plukker opp annenballen. Tidlig ledelse for West Ham.

2:innlegg fra høyrekanten for Liverpool. Tomkins kontrollerer inn til Randolph.

1:Coutinho forsøker å tre gjennom til Benteke, men West Ham-forsvaret bryter.

1:Liverpool har tatt avspark. Vi er i gang på Anfield.

0:Anfield er klar for en ny Premier League-kamp, der West Ham-manager Slaven Bilic har gitt beskjed om å parkere bussen foran egen keeper. Mot denne bussen stiller Liverpool med de samme elleve som mot Arsenal.

Velkommen til vår live-dekning av Premier League-oppgjøret mellom Liverpool og West Ham.

Brendan Rodgers sa på pressekonferansen før helga at det «ikke er noen forandringer» i skadesituasjonen til Merseyside-laget, noe som betyr at Jordan Henderson ikke spiller i dag.

Liverpools startoppstilling: Mignolet; Clyne, Skrtel, Lovren, Gomez; Lucas, Milner, Can; Firmino, Benteke, Coutinho.

Benk: Bogdán, Moreno, Sakho, Rossiter, Ibe, Origi, Ings.

På motsatt banehalvdel kommer et lag som slo Arsenal borte i ligapremieren, men som har tapt sine to neste kamper – begge på hjemmebane – mot Leicester og nyopprykkede Bournemouth.

West Ham-manager Slaven Bilic, som slo ut Liverpool i Europaligaen med Beşiktaş forrige sesong, har fortalt at han ønsker å stramme inn forsvaret som har sett seks baklengsmål på de to siste kampene, og han vil ikke nøle med å «parkere bussen» om det trengs.

Norske Martin Samuelsen sitter på West Ham-benken.

Det er et vanvittig statistisk overtak for Liverpool hjemme mot West Ham. Forrige sesong seiret de røde med 2–0, og man må faktisk tilbake til Bill Shankly-tiden – nærmere bestemt 1963 – for å finne sist londonere vant på Anfield.

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 5Kan ikke lastes for baklengsmålene, men de var samtidig ikke helt umulige å ta. Til tross for resultatet hadde han ikke altfor mye å gjøre. Reddet noen skudd som ikke var spesielt farlige.
Clyne 5Fremsto nokså pålitelig på høyresiden fra start, der han stadig ble med frem, men han slo lave og upresise innlegg mot boksen, og var uvanlig ujevn med ballen i beina.
Skrtel 4Startet med en svak klarering som etter hvert endte med 0–1, men gjorde det ellers greit i luftduellene. Ryddet unna litt i boksen, men var tam og rygget da Diafra Sakho scoret det tredje.
Lovren 3Begynte friskt og gjorde det enkelt, men så ble han overmodig og surret vekk ballen på midten. Det samme skjedde i forkant av 0–2-målet. Ble rundet noen ganger i begge omganger og hadde en vond dag på jobben.
Gomez 4Trivdes ikke med det offensive ansvaret som innebar mot lavtliggende gjester. 18-åringen åpnet ujevnt, tapte duellen mot Manuel Lanzini på 0–1-scoringen og gjorde en del feil, inkludert flere dårlige innlegg, fremover. Vant noen dueller på siden sin.
Leiva 5Hadde en rolle som tillot ham å diktere tempoet, men det gikk litt for sakte. Litt bedre før pause enn etter. Taklet etter hvert på seg gult kort for flere forseelser.
Milner Liverpools beste6Løp mest av Liverpool-spillerne i dag, men han virket noe utilpass. Ganske redusert med ballen under press, spesielt på kantene, men skapte likevel mest av dem i rødt. Liverpools beste – av mangel på bedre alternativer – uten å imponere.
Can 5Åpnet friskt, var veldig offensiv, ba stadig om ballen og involverte seg så ofte han klarte. Slo noen svake feilpasninger, men gjenvant ballen. Ble ofret i pausen.
Firmino 6Spilte sin første hjemmekamp fra start og presenterte seg tidlig med en knallskudd i stolpen fra 25 meter. Brassen vartet opp med noen smarte pasninger, men falt etter hvert litt ut av kampen. Bommet siden på en del pasninger, før manageren tok ham ut i andre omgang.
Coutinho 5Holdt ikke sin egen standard i dag. Det var lite som stemte, og selv om han likevel var blant de mer friske på et tamt Liverpool-lag, fikk han bare 52 minutter på banen etter å ha pådratt seg to gule kort, ett av dem for ordbruk.
Benteke 5Var veldig lite involvert, særlig i starten, og han kom aldri til sin rett. Fikk lite å jobbe med og var nokså isolert på topp, men kjempet hardt og holdt forsvarerne varme i trøya.
Ings 0Kom inn til sin debut i det 61. minutt. Løp mye og var ivrig etter å vise seg frem, men ble det bare nesten. Klarte ikke å gjøre altfor mye den knappe halvtimen.
Ibe 0Ble byttet inn med drøyt ti minutter igjen på klokka. Fikk til et lavt og godt innlegg med en gang, men rakk ikke å vise seg mer frem.
Moreno 6Fikk spille hele andre omgang og var et friskt pust. Slo til med kjempetakling i starten, og han var offensiv, men det ble ofte litt for trangt ute på kanten. Skapte ikke like mye som man håpet.