Benteke() ()
Can(66)
Randall(8)

Skrevet av Lars Frøsland

For en kamp fra de røde. Liverpool starter riktignok svakt, men etter at Sturridge utligned midtveis i første omgang, var det bare Liverpool.

Divock Origi starter kampen uten å ha scoret for Liverpool. Nå har spissen tre!

Liverpool var dødelig effektive. Klopps mannskap hadde nesten ingen skudd på mål – som ikke gikk inn. Det var nok særlig forløsende for Klopp å se at Sturridge og Origi fikk det så til de grader til å stemme i dag. To spillere som av forskjellige grunner ikke har fått det til. Sturridge har vært skadet lenge og Origi har slitt med å finne formen.

Klopp har god grunn til å være fornøyd med laget i dag.

90:Slutt.

90:Emre Can med et godt driv fremover. Han skyter fra 14 meter, men Stekelenburg redder greit.

90:Dommeren legger kun til to minutter.

90:You'll Never Walk Alone runger utover St. Mary's.

86:Hat-trick! Divock Origi noterer seg for kveldens tredje scoring. Brad Smith legger inn flott fra venstrekanten, og Origi møter ballen perfekt. En enkel, men god scoring.

83:"Jurgen Klopp" synges fra bortesvingen på St. Mary's.

80:Ibe får behandling, og småhalter litt. Det ser ut til at det går greit med målscoreren.

79:Liverpool-fansen synger og danser. Ikke rart de nyter dette.

78:Nå er samtlige bytter gjort.

77: S. Davis bytter med Romeu.

77:Alberto Moreno bytter med Brad Smith.

74:Nå renner det inn her. Moreno slår inn fra sin venstrekant-posisjon. Ballen lander hos Ibe, som smeller til – ballen fyker i mål. Nok en flott scoring.

73:Joe Allen bytter med Jordan Henderson.

69:Wow! For en scoring av Origi. Ibe spiller ballen til Origi, men belgieren har mye å gjøre. Han skyter fra rundt 14 meter. Ballen suser i mål. For en dag for Origi!

66:Det så ut som en duell der Lucas skulle få gult kort, men kortet gikk til Emre Can. Da har Can 5 gule kort, og mister neste kamp.

66:Emre Can får gult kort.

64:Soton gjør et dobbeltbytte for å prøve å true Bogdans mål oftere. Og bare sekunder etter byttet kommer Long seg til en god mulighet, når et innlegg slås inn i boksen. Long treffer ikke rent med hodet, og ballen går til side for mål.

63: Cedric bytter med Ward-Prowse.

63: Clasie bytter med Long.

62:Liverpool er nokså komfortable for øyeblikket. Ingen av lagene skaper særlig mye, og det meste skjer sentralt på midtbanen.

59:Sturridge så ut til å holde seg til siden av låret. Vi får håpe det ikke er noe problem. Byttet etter om lag 60 minutter var uansett trolig planlagt i forkant.

59:Daniel Sturridge bytter med Jordon Ibe.

58:Jordon Ibe gjør seg klar til å komme på.

57:Mané spilles fri i boksen, men Lovren og Randall klarer akkurat å stoppe ham. Fortsett 1-3.

55:Lallana vil vise seg frem på sin gamle hjemmebane. Han kommer seg til en god skuddmulighet, men avslutningen blir for løs og går over mål.

52:Hjemmelaget med godt press nå, men foreløpig klarer de ikke true LFCs sisteskanse.

50:Pellé kommer til skudd fra skrått hold. Skuddet blir lett for Bogdan å ta.

49:Ingen av lagene har fått til særlig i åpningsminuttene av den andre omgangen.

46:Andre omgang er i gang. Ingen bytter.

Wow, for en omgang på St Mary's. Hjemmelagets lynving Mané sendte fansen til himmels etter bare 45 sekunder, da han headet inn ledelsen.

Liverpool slet med å svare Sotons gode start, og hjemmelaget fortsatt presset.

I det 25. minutt bestemte imidertid Liverpool seg for å vise hva de kan. Allen leverer en glimrende pasning til Sturridge, som vender av Van Dijk og smeller ballen hardt og lavt i mål.

Bare minutter senere sender Sturridge Liverpool i ledelsen. Emre Can slår en utsøkt pasning, som Sturridge på én berøring sender kaldt i mål. En vakker scoring.

Liverpool ga seg ikke. Moreno avsluttet fra cirka 20 meter med sin gode venstrefot. Origi berører ballen, og scorer dermed sitt første mål. Liverpool leder 3-1.

Taktikken med to spisser på topp har bare sånn delvis fungert. Sturridge har vært svært god, og involvert seg mye, mens Origi ikke har kommet helt inn i kampen. Belgieren har sett brukbar ut i noen anledninger, men det blir litt få betydningsfulle ballberøringer.

45:Pause

45:Origi slår inn fra høyrekanten, og Can er nær ved å treffe ballen. Hadde han gjort det, hadde stått 4-1 til Liverpool.

45:Origi scorer sitt første mål for Liverpool, når han så vidt berører ballen. Lallana tar et corner, som litt tilfeldig stusses videre av Sturridge. Moreno fyrer fra 20. TV-bildene viser at Origi er nær ballen før den går i mål, og belgieren krediteres scoringen.

45:Liverpool spiller med selvtillit nå, og Sturridge er involvert i det meste positive.

43:Sturridge er på hattrick-jakt, og tar frisparket, men skuddet går langt over.

42:Sturridge med en lekker tunnel med hælen til Origi, som stormer mot 16-meteren. Belgieren blir tatt noen meter fra 16-meteren. Frispark til Liverpool.

40:Alberto Moreno ligger nede etter å ha fått en hånd av Tadic i ansiktet. Ikke alvorlig for spanjolen.

35:Liverpool er langt mer med nå, men hjemmelaget er heller ikke ufarlige. En ganske jevn kamp for øyeblikket.

30:Sturridge scorer igjen! Denne gangen etter en genial pasning av Emre Can. Tyskeren slår med utsiden av foten 30 meter fra mål. Sturridge tar den i mot og scorer enkelt fra 6-7 meter. Glimrende scoring. Liverpool har snudd det.

25:Sturridge scorer! Angriperen får en god pasning fra Allen. Spissen drar av en mann, og skyter hardt i motsatt hjørne. Dansen er tilbake.

22:Det har jevnet seg litt mer ut nå. Soton tillater LFC å holde mer på ballen, men gjestene fra Liverpool skaper lite.

17:De tidligere Soton-spillerne Lovren og Lallana får massiv pipekonsert hver gang de er nær ballen.

16:Liverpool er ikke til å kjenne igjen fra de foregående bortematchene.

12:Liverpool får corner. Lallana skyter over alle, og ballen går ut av spill. Moreno burde kanskje klart å avverge innkast til Soton, men uansett svært dårlig av Lallana.

10:Liverpool får sin første sjanse når Origi møter et corner fra Moreno. Avslutningen går til side for mål.

9:Kjempesjanse Davies får avsluttet fra kloss hold. Han skyter utenfor fra cirka 12 meter.

8:Connor Randall får gult kort etter takling på Tadic.

5:Ny god sjanse til hjemmelaget, etter en nesten identisk situasjon som målet. Denne gangen header angriperen rett på keeper.

4:Hjemmelaget har kommet klart best i gang.

1:Sjokkstart på St Mary's. Mané scorer etter bare 45 sekunder etter innlegg av Tadic fra venstrekanten. Moreno taper duellen med Mané i boksen.

1:Kampen er i gang. Liverpool tar avspark med Lallana og Sturridge.

0:Velkommen til kamp. Vi følger hvert spark på ballen, og oppdaterer fortløpende.Med seier vil Liverpool komme til 16. ligacup-semifinale. Sturridge er tilbake, og starter kveldens kamp.

Velkommen til vår live-dekningen av kveldens kvartfinale i Ligacupen. I dag avgjøres det fjerde laget som følger Everton, Stoke og Manchcester City til cupens semifinaler.

Daniel Sturridge starter på topp sammen med Divock Origi. Coutinho er ikke med i troppen.

Clyne mister sin første kamp under Klopp. Han har reist med troppen, men manageren har valgt å hvile ham.

Les Før kampen her.

Liverpool har to seire på de siste to forsøkene, mens Southampton har to tap på samme tid. Vises form-forskjellen i dag?

Både Klopp og Koeman venter en tøff kamp i kveld.

Slik stiller LFC: Bogdan, Randall, Skrtel, Lovren, Moreno, Can, Lucas, Allen, Lallana, Origi, Sturridge

Vurdert av Tor Sandø

Bogdan 7Tok seg greit av det som kom. Sjanseløs på det tidlige ledermålet til Southampton.
Randall 6Fikk en forferdelig start på kampen, da han ikke kom inn på Tadic som fikk lagt inn. Fikk også gult kort etter knapt åtte minutter da han plantet albuen i fjeset på samme mann. Spilte seg bra opp.
Lovren 8Brød seg heller lite om at han fikk aldri så mye piping og tyn fra hjemmesupporterne. Spilte med autoritet og ga alt i duellene på sin tidligere hjemmebane. Meget god kamp av kroaten.
Skrtel 8Slovaken er sikkerheten selv der bak. Så ikke mye til Southamptons giftige spiss, Pelle. Beholdt roen i de situasjonene det er påkrevd. Sjef der bak.
Moreno 7Sendte i vei kanonskuddet som Origi fikk en fot på og med det fikk godkrevet målet. Blir slått av Mané i duellen som gir det tidlige 1-0-målet. Gjorde det godt igjen da han gjorde det flotte forarbeidet på 3-1. God innsats. Er i form. Byttet ut et knapt kvarter før slutt.
Lallana 8Også Adam fikk piping mot seg som tidligere Southampton-spiller. God innsats og løpsvillig bak våre giftige angripere.
Allen 8Er en lur midtbanespiller som vet når han skal gå i duellene og som lykkes med det aller meste. Spiller på det han kan, vinner duellene og får også tredd farlige baller igjennom til de offensive spillerne.
Can 8Gjorde mye av grovarbeidet på midten. Hadde noe slurv i pasningsspillet i begynnelsen, men tyskeren spilte seg stort opp. Hadde den fantastiske pasningen til Sturridge som ga 2-1. Fikk et gult kort for dytting, noe som gjør at han må bli hjemme når resten av laget drar til Newcastle søndag. Meget god kamp.
Leiva 8Brasilianeren er i kalasform og har under Klopp virkelig funnet tilbake til formen han hadde for noen sesonger siden. Balanserer midten på fremragende vis. Bar kapteinsbindet med stolthet og kan gå med rak rygg ut fra garderobedøra på St. Mary`s.
Origi Liverpools beste9Før denne kampen hadde ikke belgieren et eneste mål for Liverpool. Etterpå står han med tre. Det første målet var av det heldige slaget, da han får foten på et skudd fra Moreno. De to andre var sjef. 4-1 fra Ibe, der han skyter høyt og keeper slår den i nettaket, 6-1 fra Smith der han header inn fra kort hold. Er forholdsvis anonym i starten av kampen, helt konge etterhvert. Liverpools bestemann.
Sturridge 9For en notorisk målscorer Daniel er. Han mangler kamptrening, men utgjorde en stor forskjell på lagene i første omgang. På utlikningen gjør han det meste selv etter å ha fått ballen fra Allen. Han trikser bort en midtstopper og legger ballen rolig og kontrollert til venstre for keeper. 2-1 får han fra Can, der han lurer seg unna offside og backen som bare de beste gjør og legger den kontrollert under keeper.
Smith 0For bare noen uker siden trente Brad med Rosenborg. Han gjorde helomvending og gikk tilbake til Liverpool. Svarte med godt innhopp og en glimrende assist i kveld.
Ibe 7Jordon var aktiv da han fikk en drøy halvtime på st. Mary`s. Akkurat så bevegelig han er på sitt beste. Fikk også ett glimrende mål da han smelte til fra 16 meter og knallhardt i mål.
Henderson 0Jordan fikk også noen minutter i kvartfinalen og er i ferd med sakte, men sikkert finne tilbake til sitt gamle jeg.