Chirivella(76) ()
Cleary(58) ()
Maguire() ()

Skrevet av Marius Rabben

Liverpool vant så vidt i sommerens siste treningskamp. Sheyi Ojo fra akademiet ble matchvinner med en noe heldig scoring i sluttminuttene, etter at Swindon hadde utliknet Christian Bentekes eminente ledermål noen minutter etter pause. Det var et forholdsvis rolig oppgjør på County Ground, der Liverpool skapte flest sjanser og var det beste laget totalt sett. Roberto Firmino viste mange positive glimt i de 67 minuttene han fikk før Brendan Rodgers byttet ham ut – sammen med Benteke. Alt i alt en komfortabel generalprøve før ligastarten.

90:Slutt.

90:Pedro Chirivella går av banen med smerter i hånda.

87: Williams bytter med Barry.

87:Sheyi Ojo gir Liverpool ledelsen igjen. Kolo Toure slår langt mot unggutten, som demper ballen og avslutter. Skuddet går på Swindon-keeperen, men han er uheldig, og ballen spretter i mål.

84: Obika bytter med Cooke.

84: Kasim bytter med Balmy.

82:Kent finner Ojo i boksen, men angriperen misser med en berøring, og Swindon-forsvaret rydder opp.

80: Byrne bytter med Whittingham.

80: Ormonde-Ottewill bytter med Brophy.

79:Glimrende avslutning i mål av Ojo, men han vinkes korrekt av for offside.

76:Emre Can bytter med Pedro Chirivella.

74:Swindon redder omtrent på streken når Alberto Moreno prøver å vippe ballen i mål fra kloss hold.

73: Hylton bytter med Dayton.

72:Kent er sentral når Liverpool kombinerer veldig bra på midten. Det ender med en pasning mot Can som blir litt for lang.

70:Emre Can skyter et frispark i muren. Forsøk nummer to går også rett i en motspiller.

69:Ryan Kent beveger seg bra og blir spilt igjennom. Unggutten er alene med keeper, men felles idet han skal skyte. Dommeren vinker likevel spillet videre.

67:Roberto Firmino bytter med Ryan Kent.

67:Christian Benteke bytter med Sheyi Ojo.

67:Keeperbytte for Liverpool: Adam Bogdan erstattes av Ryan Fulton.

66:Frispark til Swindon på ca. 20 metre. Rodgers skyter bra, men ballen går like over.

63:Liverpool roter det til for seg selv når ballen glipper på egen halvdel. Swindon spiller bra og kombinerer seg fremover, og Obika får etter hvert ballen på høyresiden i boksen. Han bøyer ballen flott i det lengste hjørnet med venstrefoten.

62: Turnbull bytter med Branco.

61:Joao Carlos Teixeira pisker ballen inn. Vigouroux redder.

60:Can angriper på venstresiden, men en Swindon-spiller obstruerer. Frispark til Liverpool på kanten av 16-meteren.

58:Trent Alexander-Arnold bytter med Dan Cleary.

57:Lang ball mot Benteke. Swindon-forsvaret får ordnet opp.

55: Stewart bytter med Anton Rodgers, sønnen til Liverpools manager.

55: Thompson bytter med Eckersley.

54:Benteke setter ballen i mål via stolpen, men vinkes av for en soleklar offside.

54:Sakho løser en floke på midten med en lekker hælflikk.

52:Markovic får ballen på høyresiden i boksen og trenger bare å spille på tvers til Christian Benteke foran mål. Pasningen kommer, men er en halvmeter for langt bak spissen. Dermed sleiver Benteke ballen over fra fem meter.

48:Ut av ingenting fyrer Christian Benteke ballen i krysset på fantastisk vis. Joao Carlos Teixeira lobber ballen opp, Benteke demper den på kassa og klinker til på volley. Ballen blåser i mål fra 16-meteren.

47:Svært rolig åpning på omgangen. Swindon triller ballen i laget.

46:Swindon sparker i gang den andre omgangen.

Det er Liverpool som har vært best på County Ground, men foran mål virker det rustent. Christian Benteke og Roberto Firmino har vært mye involvert, og førstnevnte burde scoret da Firmino spilte ham fri etter 18 minutter. Spesielt Firmino viste også mye positivt i sin første Liverpool-omgang. Joe Allen måtte ut med det som tilsynelatende så ut som en muskelskade etter bare drøyt ti minutter.

45:Pause.

41:Lazar Markovic skyter svakt og rett på Swindon-keeperen etter å ha fått ballen av Teixeira i boksen.

39:Roberto Firmino finter en spiller og skyter utenfor fra distanse.

38:Lucas vinner ballen på midten, og Benteke sendes på løp. Spissen får ballen i fart mot boksen, men Vigouroux er flott ute og hindrer ham fra å skyte.

37:Nytt forsøk fra Emre Can. Denne gangen er skuddet betydelig hardere, men ballen går over.

36:Benteke finner Emre Can med en god pasning. Tyskeren klemmer til fra snaut 20 meter, rett på Vigouroux.

35:Innbytter Robert prøver seg umiddelbart med et langskudd. Bogdán redder enkelt.

34: Traore bytter med Robert.

33:Mens Traore går av banen, har lagene en rask drikkepause.

33:Swindon-spiller Traore pådrar seg trolig en strekk.

31:Emre Can stormer fremover, passerer en rekke spillere og triller ballen til Markovic på høyresiden. Serberen bommer totalt på ballen og skyter den ut til innkast.

30:Firmino legger inn. Liverpool-laget får ikke avsluttet på mål.

29:Nytt innlegg fra Moreno. Denne gang er det høyere. Swindon-forsvaret får ballen ut til corner.

29:Moreno og Teixeira kombinerer bra, men innlegget fra førstnevnte mot Benteke er ufarlig.

28:Rolig tempo for øyeblikket. Liverpool virker noe urytmiske.

24:En liten dødperiode nå, hvor Swindon holder på ballen i forsvaret.

22:Joao Carlos Teixeira slår corneren kort til Markovic. Førstnevnte får ballen tilbake på rundt 20 meter, han kikker opp og klemmer til. Ballen ser ut til å styre mot det lengste krysset, men går halvmeteren for høyt. Godt forsøk av portugiseren!

22:Liverpool kontrer ved Benteke, og det ender med en bortecorner.

21:Swindon får et hjørnespark etter en blemme i Liverpool-forsvaret, men Firmino header corneren vekk.

21:Liverpool har styrt kampen den siste perioden.

18:Christian Benteke brenner en kjempesjanse! Firmino varter opp med godt forarbeid når han fosser inn i boksen og spiller lavt ut til Benteke. Spissen skyter på direkten, men ballen går rett på Vigouroux. Der burde det stått 1–0 til Liverpool.

15:Lucas Leiva er offensiv og vinner ballen i svært god posisjon. Han har med seg Benteke og Firmino, men velger å skyte selv fra ca. 16 meter. Vigouroux redder enkelt.

15:Markovic legger inn. Swindon får ballen ut til innkast.

13:Joe Allen bytter med Joao Carlos Teixeira, som for øvrig ikke var oppført i den offisielle kamptroppen i dag.

12:Allen må byttes ut. Han går av banen.

11:Joe Allen trenger behandling. Han holder seg til låret.

9:God mulighet for gjestene. Moreno får ballen på venstrekanten, og han spiller lavt ut til Joe Allen på vei inn i boksen. Waliseren avslutter på direkten, og ballen har god retning, men en Swindon-spiller redder med hodet.

9:Liverpool står høyere i banen nå.

8:Markovic får ballen av Can, men innlegget er lavt og ryddes enkelt vekk.

6:Emre Can klarerer i første omgang, før en Swindon-spiller klinker ballen opp på tribunen fra returrommet.

6:En Liverpool-feilpasning ender med corner til vertene.

5:Swindon har hatt hakket mer ballkontakt enn Liverpool i åpningsminuttene.

3:Firmino er inne på banen igjen og fortsetter kampen, tilsynelatende uten store problemer.

3:Reprisene viser at det nok burde blitt blåst for straffe til gjestene.

3:Brassen er på beina igjen.

2:Roberto Firmino felles av Swindon-keeperen og ligger nede med skade.

1:Can presenteres seg med en god takling på midtbanen. Forholdsvis høyt tempo i åpningen.

1:Liverpool tar avspark.

0:Liverpool stiller i den mørke tredjedrakta.

0:Strålende sommervær i Swindon i ettermiddag.

Brendan Rodgers’ mannskap avslutter pre-season-turnéen med sommerens første treningskamp på engelsk jord. Swindon Town fra League One er motstanderen på County Ground klokka 17.00 norsk tid.