Tottenham - Liverpool

0-0)

17.10.2015 /Premier League /White Hart Lane / Tilskuere: 35926 / Dommer: Craig Pawson

Skrevet av Håvard Sæle

Det ender 0-0 på White Hart Lane, etter det som var en svak fotballkamp. Liverpool åpnet friskt, men Tottenham overtok og skapte de fleste mulighetene før pause. I annen omgang skjedde det knapt noe som helst foran de to målene, og begge lag sier seg nok tålig fornøyd med ett poeng hver.

90:Det er slutt på White Hart Lane.

90:Clyne slår inn mot Allen, men Lloris plukker.

90:Moreno skyter knallhardt rett i muren.

90:Milner får frispark like utenfor 16-meteren. God posisjon.

90:Tre minutter er lagt til.

90:Lucas feller Kane og får gult kort.

89:Can klinker til fra drøyt 20 meter – like utenfor.

87: Lamela bytter med Townsend.

87:Philippe Coutinho bytter med Jordon Ibe.

84:Kane dunker til fra 18 meter, men Mignolet strekker seg og redder mesterlig.

83:Begge lag virker brukbart fornøyde med ett poeng.

81:Adam Lallana bytter med Joe Allen.

80:Can setter inn en strålende takling i midtsirkelen og vinner ballen.

78:Origi utfordrer og kommer seg til skudd fra skrå vinkel. Lloris redder godt.

76:Skrtel stanger unna en Spurs-corner.

75:Coutinho finner Milner i boksen, men sistnevnte får en fryktelig førstetouch.

74:Milner spiller i bakrom mot Origi, men Lloris kommer ut og sparker ballen unna.

72:Walker sitter nede med noe som ligner på en strekk.

71:Kane forsøker et skudd fra distanse. Lucas og Sakho blokkerer i samarbeid.

69:Lucas gjør en god jobb når han stanser en Tottenham-overgang.

67:Lallana går overende i 16-meteren i duell med Alli. Gjestene roper på straffe, men får det ikke.

66:Nå er det lite som skjer på White Hart Lane.

63:Kampen er inne i en litt død fase nå.

60:Hjørnespark til Liverpool. Innoverskudd fra Coutinho – klarert av Spurs.

59:Lamela er altfor tøff i ryggen på Moreno. Gult kort.

59:Moreno viser frem en herlig teknisk detalj når han vender av en Spurs-spiller på egen halvdel.

56:Walker skyter rett på Mignolet fra langt hold.

55:Origi setter opp en skuddmulighet for Lucas, som skyter rett på Lloris fra 20 meter.

53:Alli legger Lallana i bakken midt på Tottenhams banehalvdel. Frispark.

51:Hjemmelaget har kommet ut i 100 her.

49:Tottenham-frispark i god posisjon ute ved sidelinja. Eriksen svinger ballen inn i boksen, men ingen kommer på den. Dermed spretter kula inn i fanget til Mignolet.

46:Tottenham tar avspark.

Liverpool åpnet i et forrykende tempo det første kvarteret og skapte også den første store muligheten i kampen. Gjennom høyt kollektivt press og stor aggressivitet tvang gjestene Tottenham til å slå langt, men hjemmelaget spiste seg inn i kampen etter hvert.

Det siste kvarteret styrte Tottenham butikken, og det var London-laget som fikk to glimrende sjanser til å score 1-0-målet. Heldigvis for Jürgen Klopp og Liverpool vartet bortekeeper Simon Mignolet opp med to strålende redninger.

45:Det er pause på White Hart Lane.

45:Origi legger inn mot Coutinho på bakre stolpe, men Walker pirker ballen unna.

45:To minutter er lagt til av første omgang.

45:Démbélé forsøker seg fra hjørnet av 16-meteren. Langt over og utenfor.

45:Skrtel blokkerer i siste liten når Kane får avsluttet fra spiss vinkel.

44:Can skyter rett i Spurs-blokka fra distanse. Coutinho prøver seg på andreballen, men skuddet fra brassen treffer bare armene til Lloris.

43:Lamela legger inn, men Skrtel klarerer med foten. Liverpool under press nå.

41:N'Jie fyrer fra drøyt 20 meter. Skuddet går like over målet til Mignolet.

39:Enda en Tottenham-corner. Can nikker unna.

38:Ny corner til Tottenham. Vertene presser på.

37:Stor dobbelsjanse for Tottenham. Eriksen spiller fri Kane med en nydelig stikker, men Mignolet redder mesterlig med beinet. Returen havner hos Alli på 16-meteren. Skuddet er hardt, men Sakho blokkerer på femmeterstreken.

36:Milner er for sent inne mot Rose for tredje gang. Gult kort.

34:Skrtel er farlig frempå på en Liverpool-corner, men avslutningen blokkeres.

33:Corner til Tottenham. Verthongen er høyest i feltet, men header over mål.

32:Sakho er våken når han bryter en smart pasning mot Eriksen.

30:Eriksen trer en genial stikker igjennom mot Kane, men Mignolet leser spillet godt og kommer ut.

29:Liverpool klarerer hjørnesparket.

28:Fantastisk redning av Mignolet. N'Jie spilles fri inne i boksen og skyter med utsiden av foten fra skrått hold, men Mignolet er lynraskt oppe med lanken og slår til hjørnespark.

27:N'Jie drar seg inn i banen og skyter fra 17 meter. Rett i blokka til Sakho.

25:Tempoet i kampen har falt et par hakk nå.

23:Skrtel er aggressiv i ryggen på Kane, men blir litt for het i toppen. Frispark.

22:Nå er det hjemmelaget som presser høyt og tvinger Liverpool til å slå langt.

20:Tottenham har løftet laget høyere i banen nå.

18:Frisparket fra Lamela nikkes unna.

17:Milner klipper ned Rose ved dødlinja og er heldig som unnslipper gult kort.

17:Mignolet kommer ut og bryter en bakromspasning rett foran Eriksen.

16:Coutinho prøver å finne Origi i Spurs-boksen, men pasningen brytes.

14:Lallana skyter rett på Lloris, som holder ballen.

13:Voldsomt tempo i åpningsminuttene på White Hart Lane.

11:Chadli må gi seg. N'Jie kommer inn.

10:Stor sjanse for Liverpool. Milner finner hodet til Origi med en presis corner, og belgieren stanger ballen i undersiden av tverrliggeren og ned på streken. Returen havner ute i feltet, men hverken Skrtel eller Origi klarer å pirke ballen i mål fra kloss hold. Tottenham slipper med skrekken.

9:Kampen er i gang igjen. Spørs om Chadli kan fortsette her.

7:Chadli sitter nede og har vondt etter en sen takling av Milner.

6:Ny Liverpool-corner. Heades unna av vertene.

5:Coutinho skrur corneren utover i feltet. Skrtel er høyest i boksen, men får ikke nok trøkk i headingen. Ballen havner inne hos Spurs-keeper Lloris.

4:Lallana vinner et hjørnespark for Liverpool.

3:Gjestene står høyt og presser Tottenham fra start.

1:Liverpool med avsparket.

Velkommen til vår live-dekning av ligakampen mellom Tottenham og Liverpool på White Hart Lane. Avspark er klokken 13.45 norsk tid, og kampen sendes direkte på TV 2 Sport Premium.

Det er en skadeskutt Liverpool-stall den nyansatte manageren Jürgen Klopp må velge spillere fra denne lørdagen. Danny Ings, Joe Gomez og Jordan Rossiter er de siste som har måttet skrive seg inn på skadelisten, og fra før er både Christian Benteke, Jordan Henderson, Roberto Firmino og Jon Flanagan ute.

Dermed får trolig flere unggutter en plass i kamptroppen. João Carlos Teixeira, Jerome Sinclair, Pedro Chirivella og Connor Randall fra U21-laget har alle reist med førstelaget til hovedstaden.

Liverpool: Mignolet; Clyne, Skrtel, Sakho, Moreno; Lucas, Can; Milner, Coutinho, Lallana; Origi.

Benk: Bogdán, Touré, Randall, Allen, Teixeira, Ibe, Sinclair.

Verdt å merke seg: Daniel Sturridge er ikke med i kamptroppen.

Ifølge Tony Barrett i The Times vil Klopp sette opp et lag med fire forsvarere, ikke tre som Brendan Rodgers brukte i de siste kampene før han ble sparket.

Tottenham er blant de Premier League-klubbene i best form før dagens kamp. De er ubeseiret på sine sju siste ligakamper, og det er bare Arsenal som har tatt flere poeng på de seks siste rundene. Faktisk står de med dobbelt så mange poeng (12) som Liverpool (6) over samme periode.

Vurdert av Torbjørn Flatin

Mignolet 8Redning i toppklasse da Tottenham var nærmest ved N’Jie. Ellers våken og trygg og gjorde en meget bra kamp.
Clyne 7Energisk i sitt forsvarsspill, hvor han ikke hadde alt for store problemer på sine side, og også aktivt med framover når han hadde muligheten.
Skrtel 6Liverpools svakeste før pause, da han slet veldig med å finne posisjonen i det høye presset som gjestene prøvde å få til og gjorde flere feil. Spilte seg mye opp etter pause.
Sakho Liverpools beste8Noe rusk da Liverpool ble presset en del i siste halvdel av 1.omgang, men fant snart sin posisjon og var konge i 2.omgang. Liverpools beste etter vår mening.
Moreno 6Kvikk, entusiastisk, men tar for mange sjanser og feil valg når egen 16-meter. Greier å rette opp en del med farten sin.
Leiva 6En mann du tar med deg i skyttergravene, men slet med det høye tempoet og å komme inn i situasjoner, som gjorde ham mer stresset enn vanlig.
Can 7Vi kan ikke huske å ha sett tyskeren løpe så mye i helrødt. Fikk en posisjon han trives i vil nok føle at han nå har en virkelig sjanse til å etablere seg med en landsmann som manager.
Milner 6Vant trolig statistikken over flest løpte kilometer, men det ble noe oppjaget over det hele og dermed igjen for stor feilprosent på den han gjorde.
Lallana 7En type som nok vil trives med Klopp og «gegenpressing». Kan løpe hele dagen, vant ballen ofte og hadde noen fine initiativ fremover.
Coutinho 6Viste i glimt noen fine detaljer, men har kommet tilbake fra skade og virket ikke helt skrudd på i dag.
Origi 6Kunne fort, og burde kanskje, ha scoret da han headet i tverrliggeren. Til tross for at han er stor og sterk og med fart, han ble til tider litt puslete alene på topp men skal ha for at også la ned et solid skift i en kamp hvor han ikke hadde særlig mye støtte.
Allen 0Kom inn mot slutten for å bidra til stabilitet på midten.
Ibe 0Fikk spille sluttminuttene for en sliten Coutinho.